Pariziene cu ciocolata

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
30 Oct 2011 | 5687 vizualizari
Pariziene cu ciocolata

Sunt atat de pufoase si atat de delicioase...retete o am de la JustLoveCookin,careia ii multumesc tare mult:*:*:*

Ingrediente

ALUAT:
  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua(unul pentru aluat si altul pentru uns)
UMPLUTURA:
  • 1-2 ciocolati simple(pe care le taiam bucatele)

Mod de preparare

Facem maiaua cu drojdia,2 linguri de zahar,2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut(15-20 min)iar cand a crescut adaugam restul de faina,oul,untul topit, laptele,restul de zahar si sarea.Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 8 parti egale.Intindem fiecare biluta(ca in imagini)apoi “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit.Punem bucatelele de ciocolata pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.Le  punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute,apoi le ungem cu ou si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot umple cu bucatele de ciocolata,dulceata,nuca...dupa gustul fiecaruia!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu nutella

Postat de Sim0naWorld

Pariziene cu nutella

Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20...

Citeste continuarea

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

Postat de rocsi_1612

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca. Untul il topim. Faina o cernem si o punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2011, 12:59
ce faine-s!
la 30.10.2011, 13:03
Gaby multumesc
la 30.10.2011, 14:04
Ce frumoase sunt
la 30.10.2011, 14:29
Foarte bune si frumoase
la 30.10.2011, 15:49
Mirela,Miuta va multumesc tare mult

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking