Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
16 Mar 2014 | 17548 vizualizari
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

O reteta de post super delicioasa. Raman moi si pufoase chiar si dupa ce se racesc. Vi le recomand cu drag!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 gr margarina la pachet
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte de soia
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte de soia
  • 3 linguri potrivite cu amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaia de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita, praful de sare, drojdia, coaja rasa de lamaie si amestecam usor cu mana. Laptele il turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor de lucrat. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa 1 ora, dar la loc cald.

Crema:

Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si 6-7 linguri din laptele de soia. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon. Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam continuu. Acoperim cu o folie crema pana se raceste, apoi incorporam visinele.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru curata si il impartim in noua bucati egale. Intindem prima foaie in forma ovala, iar pe lungime, in partea de jos punem umplutura, iar cealalta jumatate o taiem fasii. Venim putin cu lateralele peste crema, apoi rulam. La fel procedam cu toate.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam parizienele. Le lasam 10 minute sa mai cresca in tava, apoi le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc. Cand sunt gata le scoatem din cuptor, amestecam intr-o cana 4-5 linguri apa, 1/2 lingura zahar pudra, cativa stropi de ulei si cu acest amestec le ungem.

Le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar apoi le punem intr-un bol si le acoperim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie si visine de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cupcakes cu capsuni

Postat de CameliaComan

Desert cupcakes cu capsuni

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Prajitura japoneza cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Prajitura japoneza cu branza dulce

Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :))) Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece. Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte. Albusurile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 14:46
la 16.03.2014, 14:54
reusite Rocsi
la 16.03.2014, 14:56
Ce frumoase ti-au iesit Rocsi!
la 16.03.2014, 14:58
Ce rumenite sunt!Crezi ca te poti lipsi de cateva?
la 16.03.2014, 14:58
frumoase

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking