Pariziene cu crema de vanilie

Postat de Criss in Dulciuri
19 Feb 2014 | 22892 vizualizari
Pariziene cu crema de vanilie

Azi va aduc aceste cornuri pufoase, aromate, umplute cu crema de vanilie. Din pacate nu sunt deloc dietetice. :D Dar mai nou gatesc cate doua feluri de mancare, Dukan si ne-Dukan si la fel si deserturi, ca sa nu raman eu doar cu poftele. :D

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -70 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • -4 oua
  • -180 g zahar
  • -400 ml lapte
  • -80 g faina
  • -2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de crema, se pliaza si se preseaza cu gedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.

Pentru crema

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa budinca sa se raceasca, dupa care se pot umple cornurile.

Se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se mai lasa 15 minute dupa care se pun in cuptor. Se coc 30-35 minute, pana se rumenesc. Partea proasta e ca din unele cornuri mi-a curs umplutura, insa tot a ramas suficienta.

Foarte bune si pufoase. Totusi mie varianta cu mere mi-a placut cel mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Postat de momo121

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Pariziene

Postat de Nadyne

Pariziene

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2014, 06:00
ce bine merg acum dimineata
la 19.02.2014, 06:37
buna dimineata, ce bunatati avem aici!!
la 19.02.2014, 07:51
la 19.02.2014, 07:58
yamii
la 19.02.2014, 08:10
bunatate

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking