Tort de post, cu ciocolata

Postat de privatelaura in Torturi
16 Mar 2014 | 11841 vizualizari
Tort de post, cu ciocolata

Este primul tort de post pe care l-am facut. Ma bucur ca am gasit inspiratie aici, la reteta lui Padre, de blat. A iesit excelent blatul, si compozitia destul de bogata. Am folosit o forma de copt de 26 cm, si am taiat blatul in trei straturi groase. Cu siguranta, ramane in favorite aceasta reteta. Padre, multumesc mult >:D< Desi a fost ornat simplu, a fost pe placul sarbatoritei atat ca si aspect cat si la gust. Nu am poze pe etape, insa postez reteta in ideea ca poate fi de folos cuiva care cauta un tort de post.

Ingrediente

  • blat
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar brut
  • 1 plic praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 praf sare
  • 50 gr cacao neagra
  • 1/2 cana ulei
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • crema
  • 1 l lapte soia
  • 4 lg zahar brut
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 500 gr ciocolata menaj de post
  • 300 gr visine + fructe de padure
  • pt ornat
  • ciocolata menaj post
  • coaja de lime
  • mure

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam cu un tel sa se omogenizeze ingredientele uscate si adaugam bicarbonatul. Adaugam laptele de soia si uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Pregatim o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 min, la foc mediu. Blatul va creste frumos si va avea o textura perfecta pentru insiropat. Dupa ce s-a copt, il scoatem di cuptor si lasam la racit.

Intre timp, punem la fiert intr-un ibric, apa pentru sirop. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si cacaoa si lasam cateva minute la fiert. Dupa ce a fiert, dam deoparte la racit.

Pentru crema, punem la fiert laptele de soia, oprind o cana cu lapte. Amestecam intr-un vas, zaharul si amidonul si turnam laptele oprit, amestecand continuu. Compozitia obtinuta o turnam peste laptele de pe foc, amestecand continuu cu un tel. Cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecam energic cu un tel si lasam sa fiarba. Cand s-a ingrosat suficient, dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata de menaj, amestecand sa se topeasca. Va iesi o crema delicioasa. O dam la rece pana asamblam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, ne pregatim sa asamblam tortul. Taiem blatul in trei straturi egale. Folosind aceeasi forma de tort, punem primul strat de balt, insiropam bine, apoi asezam un strat generos de crema. Presaram visine si fructe de padure si asezam cel de-al doilea strat. Presam usor sa se egalizeze si insiropam bine. Urmeaza al doilea strat de crema, (pastram un pic de crema ca sa il ornam), iar fructe si ultimul strat de blat pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider, indepartam inelul si imbracam tortul in restul de crema.

Din ciocolata de menaj, radem cu ajutorul unui cutit, fulgi de ciocolata cu care ornam tortul. Eu am ornat cu fulgi de ciocolata, mure si coaja de lime. 

Dam la rece pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post, cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Desert tort de post

Postat de Constelatialeu

Desert tort de post

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 14:49
asta e ptr mine nu?
la 16.03.2014, 14:56
cu cioco?
la 16.03.2014, 14:57
Fruomos si gustos cu tot ce ai pus i el!
la 16.03.2014, 14:58
bun bun
la 16.03.2014, 14:59
arata minunat !!!1

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking