Desert tort de post

Postat de Constelatialeu in Torturi
15 Mar 2019 | 5639 vizualizari
Desert tort de post

Retete de post creative

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi de napolitana rotunde ( 4 maro,4 albe)
  • Umplutura
  • 250 g margarina rama
  • 1 borcan de 375 g Pasta de alune crocanta SanoVita
  • 2 banane coapte cca 220 g
  • 90 g ciocolata amara Poiana
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 200 g biscuiti pettite beure de post
  • 100 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 100 g rahat colorat
  • 50 g stafide aurii
  • Glazura
  • 90 g ciocolata neagra Poiana
  • 20 ml ulei
  • Decor cubulete mici de rahat colorat

Mod de preparare

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata apoi o incorporam in amestecul din vasul robotului, adaugam si nuca macinata si la final incorporam rahatul si stafidele. Pe un platou asezam prima foaie de napolitatana, am inceput cu o foaie maro, am intins o parte din umplutura si am asezat o foaie de napolitatana alba, am procedat la fel alteranad foile de napolitana, umplutura am incercat s ao impart in parti aproximativ egale, ultima foaie a fost una alba. Dupa fiecare foaie pusa am presat usor sa se faca priza intre foaie si umplutura. La final am topit ciocolata si am amestecat-o cu ulei apoi am turnat-o peste tort, deasupra am ornat cu bucatele de rahat colorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2019, 18:14
Yummi! Delicios! eu nu am vazut pe la noi foi de napolitane rotunde! Trebuie sa casc ochii mai bine!
la 15.03.2019, 18:27
Casca Mireluto, casca.... eu ma duc sa mai fac un tort........pentru ''nora''....
la 15.03.2019, 18:42
Cleme, de unde iei foile alea de napolitane, că nici eu nu am văzut? Ce faine sunt si ce tort bun ți-au făcut!
la 15.03.2019, 18:44
Merisor, am gasit in market Maya, un magazinas de cartier...asa mult mi-au placut si tot asteptam monentul sa fac ceva cu ele...
la 15.03.2019, 18:45
Multam, Mirela, Merisor !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking