Ingrediente
- 1 pachet cu foi de napolitana rotunde ( 4 maro,4 albe)
- Umplutura
- 250 g margarina rama
- 1 borcan de 375 g Pasta de alune crocanta SanoVita
- 2 banane coapte cca 220 g
- 90 g ciocolata amara Poiana
- 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
- 200 g biscuiti pettite beure de post
- 100 g zahar
- 120 g nuca macinata
- 100 g rahat colorat
- 50 g stafide aurii
- Glazura
- 90 g ciocolata neagra Poiana
- 20 ml ulei
- Decor cubulete mici de rahat colorat
Mod de preparare
Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat 2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata apoi o incorporam in amestecul din vasul robotului, adaugam si nuca macinata si la final incorporam rahatul si stafidele. Pe un platou asezam prima foaie de napolitatana, am inceput cu o foaie maro, am intins o parte din umplutura si am asezat o foaie de napolitatana alba, am procedat la fel alteranad foile de napolitana, umplutura am incercat s ao impart in parti aproximativ egale, ultima foaie a fost una alba. Dupa fiecare foaie pusa am presat usor sa se faca priza intre foaie si umplutura. La final am topit ciocolata si am amestecat-o cu ulei apoi am turnat-o peste tort, deasupra am ornat cu bucatele de rahat colorat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|