Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Postat de rhapsody in Torturi
11 Dec 2012 | 4983 vizualizari
Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.

3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.

4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)

6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.

 Crema:

 1. Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie. 

 2. Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.

 Glazura:

 1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

 2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.

 Asamblare:

1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.

2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.

3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Postat de katty

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara. Frecam galbenusurile cu zaharul,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 10:32
bun
la 11.12.2012, 10:33
Multumesc Bya!
la 11.12.2012, 10:34
la 11.12.2012, 10:35
Dacă nici din ăsta nu cer, atunci din care Super Alina
la 11.12.2012, 10:38
arata ciocolatos si delicios

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking