Blaturi :
Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri , apoi se adauga uleiul si laptele si compozitia astfel obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma . Amestecul obtinut se imparte in 2 si se coc 2 blaturi , aproximativ 15 min pt. fiecare la 175 - 180 grade , in tava tapetata cu hartie de copt .
Astfel se mai prepara o compozitie pt. a se mai coace inca 2 foi .
Crema :
Visinele se scurg bine si li se scot samburii ( asta daca nu gasiti visine fara samburi in compot ) .
Se bate frisca bine si apoi se amesteca cu finetti, cu mixerul . Dupa ce s-a incorporat bine finetti in frisca , adaugam visinele si amestecam cu o lingura .
Asamblare :
Din crema se iau cam 2 linguri mari pt. lateralele tortului; restul se imparte in 3 .
Se ia un blat , se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine apoi se pune o parte din crema , se pune urmatorul blat , se insiropeaza , apoi a doua parte de crema , punem al treilea blat , il insiropam si punem ultima parte de crema si apoi ultimul blat pe care il insiropam . Ungem tortul pe margini cu crema si preparam glazura : ciocolata o rupem bucatele , o punem intr-un vas cu frisca si untul si le topim ( fie pe foc , fie la microunde ), apoi glazura o turnam peste tort si o intindem frumos .
Cei 200 ml frisca se bat si se decoreaza tortul dupa preferinte !