Tort cu mascarpone, ciocolata si visine

Postat de Constelatialeu in Torturi
12 Feb 2016 | 5783 vizualizari
Tort cu mascarpone, ciocolata si visine

Ma duc maine-n intr-o vizita, sa sarbatorim un pretenar si am zis sa-i fac un tort...m-am incumetat sa fac fondant, mi-a iesit pe nas...si acum ma doare mana, e treaba cu amestecatul la greu, trebuie sa ai ''toate mainile'' in buna  functiune ca sa-ti iasa bine...mi-a iesit , dar nu chiar asa cum trebuie....in fine, sper sa fie gustos....

Ingrediente

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 6 foi gelatina ( 10 g )
  • 250 g mascarpone
  • Jeleu de visine
  • 300 g visine congelate
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon Dr.Oetker
  • Fondant
  • 250 g zahar
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Pentru ornat
  • 2 linguri cu crema finetti
  • 3 linguri de crema
  • Decor
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametru de 27 cm, am imbracat-o u hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma tare, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in 3 parti. E bine sa fie facut cu o zi inainte blatul, se taie mai bine.

Siropul: Am caramelizat zaharul apoi am adaugat apa si am lasat s afiarba pana s-a topit tot zaharul. Am dat la racit siropul.

Crema: Intr-o cratita cu fund dublu am pus ciocolata si am adaugat frisca lichida, am pus cratita pe foc si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Cat topim ciocolata foile de gelatina stau la hidratat in apa rece. Tragem cratita de pe foc, stoarcem bine foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata, omogenizam si dam cratita la frigider pentru 2 ore. Apoi scoatem cratita de la frigider, mixam bine si adaugam si crema mascarpone.

Jeleu: taiem visinele in bucatele mai mici, adaugam zaharul si punem pe foc sa dea intr-un clocoat, adaugam amidonul  si amestecam bine pana se ingroasa.

Asamblare: Pe un platou asezam primul blat, insiropam, in jurul lui asezam inelul d ela forma de tort, intindem o parte din crema, apoi jeleul cald, nu trebuie sa fie uniform, nu mi-am dorit asta, chiar daca incepe sa se inmoaie crema nu-i problema, dupa ce asdezam tot jeleul bagam la congelator pentru 10-15 min sa se intareasca. Apoi scoatem asezam blatul doi insiropam si intindem restul de crema mai putin 3 linguri pe care le oprim pentru ornat. Asezam si ultimul blat insiropat si ne apucam s afacem fondantul. Aici e aici, mare belea...

Fondant: Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si punem pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul si devine transparent, apoi adaugam mierea si lasam sa fiarba , verificam daca siropul este suficient de gros, lasand sa cada o picatura de sirop intr-un pahar cu apa, daca picatura se imprastie mai lasam la fiert, daca ramane ca o perluta tragem cratita de pe foc. Punem vasul in chiuveta cu apa rece, adaugam zaharul vanilat , amestecam si punem deasupra cratitei un servet ud, pentru 2 min, apoi incepem sa amestecam circular pana siropul incepe sa se albeasca si sa se ingroasa, apoi adaugam cacaoa si continuam sa amestecam. Daca e prea gros si nu se poate turna se mai pune pe foc sa se lichefieze apoi se toarna peste tort....aici nu prea mi-a iesit, trebuie sa manevrezi destul de repede sa nu se intareasca. Dupa ce am turnat fondantul lasam sa se intareasca apoi ornam cu un amestec de finetti si crema oprita. Apoi decoram cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2016, 18:09
Foarte fain!
la 12.02.2016, 18:11
bun tortulet
la 12.02.2016, 18:13
Io nu stiu de ce tot carcotesti tu ? arata bine si cred ca-i foarte gustos cu ce ai pus in el.
Fondant si eu am facut o singura data si nu m-a incantat maxim rezultatul.
la 12.02.2016, 18:22
Die, nu stiu ce nu-mi place, dar nu-mi place, ca mi-a zis facebuce ca am 6 pitici pe creier...
la 12.02.2016, 18:27
Minunat!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking