Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400

Postat de timea in Torturi
26 Apr 2014 | 8563 vizualizari
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400

Nu v-am mai rasfatat de ceva vreme cu ceva dulce si bun, deci iata-ma cu un tortulet perfect pentru iubitorii de ciocolata si merge de minune pentru o aniversare mai rastransa sau pentru un weekend cu familia. Tare faina e combinatia asta de visine cu ciocolata. Si ma bucur sa anunt si ca am ajuns la reteta cu nr 400 in cei peste doi ani de cand sunt aici alaturi de voi >:D< :-*

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema 1:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce)
  • 2 lingurite unt
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite unt
  • Crema de fructe:
  • 300 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate)
  • Pentru ornat:
  • visine si forme de ciocolata

Mod de preparare

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata. 


Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.

Crema 2: se face identic cu crema 1  

Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.

Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.

Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand  pana devin spumoase.

Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.    

Asamblare:

- asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior 7

- ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe

- peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)

- peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata 

- urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.

- ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro.  (sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)

- ornam cu visine si ciocolata. 

Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Retete similare

Tort amandina

Postat de Sim0naWorld

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul. In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul...

Citeste continuarea

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Postat de privatelaura

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2014, 09:58
bun bun
la 26.04.2014, 10:00
Un deliciu
la 26.04.2014, 10:02
Delicios
la 26.04.2014, 10:02
Motan , Laura , Bia multumesc
la 26.04.2014, 10:03
Felicitari !Un tort marca Timi

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking