Tort cu crema de ciocolata si visine

Postat de mikidaniro in Torturi
12 Mar 2012 | 6005 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si visine

Am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu!Ornamentul a fost ceva experimental,dar a compensat gustul:).Compozitia este pentru o tava dreptunghiulara de 20X30cm.

Ingrediente

  • Blat:  
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema 1:
  • 300 ml frisca
  • 300 g ciocolata amaruie(min 50% cacao)
  • 1 lingura cogniac
  • Crema 2:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 75 g cacao
  • 1 lingura cogniac
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • In plus avem nevoie de
  • 500-600 ml suc de visine,
  • 200 ml lichior de visine
  • 400 g visine fara samburi.

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura.
Se adauga faina si cacaua cernute putin cate putin si se amesteca in continuare.E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.

Se unge forma cu ulei,se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea.Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.


Crema 1:

Intr-un vas punem pe foc frisca,ciocolata rupta bucatele  si lasam pana se topeste ciocolata,dar avem mare grija sa nu clocoteasca.Cand ciocolata este topita oprim focul,lasam sa se raceasca bine,apoi adaugam cogniacul si mixam bine pana prinde consistenta unei creme.

Crema 2:

Punem ouale cu zaharul pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit,apoi lasam sa se raceasca.Untul il mixam bine impreuna cu cacaua,cogniacul si coaja de portocale,iar cand sunt toate omogenizate adaugam compozitia cu oua si mixam energic pana prinde consistenta unei creme.

Tortul:

Blatul il taiem in trei parti egale.Sucul de visine il amestecam cu lichiorul.
In tava in care am copt blatul punem baza blatului,insiropam bine,punem visinile intregi sau taiate in doua,adaugam prima crema,punem blat,insiropam,adaugam a doua crema,punem ultima parte de blat si insiropam bine.Lasam totul la rece minim 2 ore sau pana a doua zi cand il ornam dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...

Citeste continuarea

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.03.2012, 13:06
la 12.03.2012, 13:08
pup,miha!
la 12.03.2012, 13:17
la 12.03.2012, 13:25
La multi ani tatalui! Sa fie sanatos!
Iar ornamentul este foarte frumos!
la 12.03.2012, 13:36
la multi ani!arata bine tortul

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking