Tort de ciocolata cu visine

Postat de Isabel in Torturi
30 Aug 2014 | 2592 vizualizari
Tort de ciocolata cu visine

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 5 lg.zahar,
  • 6 lg.faina,
  • 1 lg.zahar vanilat,
  • 1 lg.ulei sau margarina pt copt topita,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lg.cacao
  • Crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 2 oua,
  • 1 esenta rom,
  • 2lg faina,
  • 4 lg.zahar,
  • 2 lg.cacao,
  • 1/2 pachet margarina pt copt Delma
  • 1borcan(300g) de dulceata de visine(strecuram doar visinele fara zeama)
  • Sirop:
  • 0,6 l apa,
  • 5 lg. zahar,
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lgt,zahar vanilat,
  • 1plc intaritor frisca,
  • 50g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri  si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus usor cu telul sau o lg de lemn,pana se incorporeza bine tot si compozitia face basici.Intr-un vas rotund(forma pt tort) uns cu margarina si hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul incalzit prealabil pt 30-40 min.,pana la proba scobitorii.Apoi il scoatem pe un fund si il impartim in trei parti egale silasam sa se racoresca.

Crema:Intr-un vas care nu lipeste fierbem 3/4 din lapte.In timp ce laptele fierbe,batem oualele bine ca la omleta,adaugam,zaharul,faina esenta si cacaoa si turnam peste laptele fiert,amestecand continu 1o min pana se ingroasa ca o budinca,apoi oprim focul si adaugam margarina,amestecam pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca.

Sirop:Intr-un ibric punem apa,zaharul,coaja de portocale si punem sa dea in clocot ,apoi lasam sa se raceasca.

Glazura:Pregatim frisca:Intr-un vas  inalt batem frisca imprena cu zaharul pana se intareste,adaugam intaritorul si mai batem un pic ,si dam la frigider pt 30min.

Asamblarea:Cand toate sau racit,pe un platou punem prima parte de lat si insiropam,apoi adaugam jumatate din crema de ciocolata si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema.Adaugam foaia a doua,insiropam si punem visinele din dulceata,apoi peste ele jumatate din frisca.O intindem bine si punem ultima foaie din blat.O insiropam  si intindem restul cremei de ciocolata pe toata suprafata tortului,inclusiv lateral.Cu un posh ornam cu frisca dupa plac apoiradem pe deasupra ciocolata amaruie.Dam la frigider pana adoua zi sau cel putin 4 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Postat de katty

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2014, 11:06
Delicios
la 30.08.2014, 23:06
la 31.08.2014, 07:54
Delicios
la 31.08.2014, 14:08
Bun
la 31.08.2014, 17:34

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking