Tort cu crema de ciocolata si visine

Postat de Ina in Torturi
5 Iun 2013 | 62517 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si visine

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Crema:

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 500 ml frisca ( eu am folosit lichida, vegetala )
  • visine conservate in sirop

Mod de preparare

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce

spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si

cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o  coacem in

cuptorul preincalzit , la foc potrivit.

CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc

mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.

SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si

lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.

Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.

Dam cateva ore la rece si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2013, 22:58
emotion ploua in gura cat de bine arata!
la 05.06.2013, 23:00
Pfoooooaa! Ina, cu ce ti-am gresit in seara asta?
la 05.06.2013, 23:00
Mai Inisor...se poate la aceasta ora sa postezi asa ceva????? Atat de ciocolatos? Vrei sa visez toata noaptea tort? Pai asta nu-i tortura? Arata exceptional!
la 05.06.2013, 23:00
Meri', asta l-am facut de ziua noastra )))
la 05.06.2013, 23:01
deci e expirat de expirat

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking