Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Postat de Elena_Daria in Torturi
11 Mar 2013 | 8204 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si va invit la cate-o feliuta delicioasa de tort!

Ingrediente

Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata alba cu iaurt grecesc:
  • 200 ml frisca batuta
  • 3 linguri frisca lichida
  • 100 g iaurt grecesc
  • 75 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • 300 g betisoare de ciocolata
  • 3 biscuiti (gen Petit Beure)
  • 14 cirese confiate
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Mousse de ciocolata alba si iaurt grecesc:  Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu cele 3 linguri de frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata o lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam iaurtul grecesc si omogenizam usor. Topim apoi gelatina pe baie de aburi, iar cand devine lichida o adaugam peste crema de iaurt cu ciocolata alba si omogenizam. Apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Mousse  de ciocolata cu lapte: Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu 50 ml frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata, punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand a devenit lichida o adaugam peste ciocolata calduta si omogenizam. Punem apoi ciocolata peste frisca batuta si omogenizam usor.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul nu s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta. Din crema de iaurt si ciocolata alba pastram 4 linguri pentru imbracat si ornat tortul. Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine. Dintr-o bucata de plastic mai tare (in cazul meu o cutie de la globuri) facem un cerc de cca. 10 cm. Invelim bucata de plastic intr-o folie transparenta si o prindem cu putin scoci pentru a o fixa. Asezam cercul astfel obtinut in mijlocul blatului, apoi punem crema de ciocolata alba cu iaurt, nivelam si dam tortul la frigider pentru 1 ora. Apoi scoatem tortul de la frigider, indepartam usor folia si asezam pe marginea tortului o alta bucata de dimensiunea tortului. Punem apoi crema de ciocolata cu lapte, nivelam si dam tortul din nou la rece pentru 1 ora.

Apoi se indeparteaza folia de pe margine, si se orneaza. Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata alba cu iaurt. Am sfaramitat niste biscuiti si i-am asezat pe margine. Apoi am facut cateva moate de crema, am pus cate-o cireasa deasupra fiecarui mot iar in mijloc am pus cateva aschii de ciocolata. Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi. Se da rece minim 1 ora inainte de a servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2013, 20:07
La multi ani
la 11.03.2013, 20:09
La multi ani!
la 11.03.2013, 20:11
multumesc Cris!
la 11.03.2013, 20:11
multumesc Motanel!
la 11.03.2013, 20:12
arata foarte bine! si sigur e delicios! La multi ani!

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking