Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
17 Sep 2012 | 6034 vizualizari
Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

Un tort nu foarte aspectos, dar cu un gust divin.Doar nu ne ies mereu toate ca in reviste nu???Bine insiropat cu cafea, crema aromata, glazura de ciocolata ce poate fi mai bun?Pacat ca nu am sectiunea, pentru ca tortul nu a fost pentru mine, sa vedeti ce bine arata pe interior!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5-6 linguri faina

Crema:

  • 400 gr iaurt
  • 2 kiwi
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 linguri lichior de ciocolata alba
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 20 gr gelatina

Glazura:

  • 230-250 gr ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri lapte
  • kiwi pentru decor
  • 1 cana de cafea preparata putin dulce
  • frisca
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Blatul:
Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul si laptele.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina.
Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins.
Cand este gata ( facem testul cu scobitoarea) il scoatem la racorit, apoi il taiem in doua foi.
Crema:
Iaurtul il amestecam intr-un bol cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si semintele de la pastaia de vanilie.
Curatam kiwile si le taiem cubulete.
Le punem peste iaurt, apoi crema de lichior.
Gelatina o hidratam 10 minute in apa rece, o punem pe foc doar cat sa o dizolvam, cateva secunde.
O incorporam in iaurt si amestecam bine cu o lingura.
Dam crema la frigider cat sa se inchege putin.
Punem inelul detasabil pe un platou.
Asezam prima foaie de blat in interiorul lui si o insiropam cu cafea.
Turnam toata crema, apoi venim cu a 2 a foaie insiropata.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu laptele si o asezam pe baie de aburi sa se topesca.
O turnam deasupra tortului si o intindem cu o paleta de silicon.
Dam la frigider tortul pana se intareste crema si glazura.
Il scoatem din inelul detasabil, il imbracam pe margini cu frisca si presaram bombonele.
Deasupra asezam cateva feliute de kiwi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

TORT A LA DANA

Postat de pusikmea

TORT A LA DANA

pregatim blatul astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2012, 21:43
Rocsi dar arata chiar foarte frumos
la 17.09.2012, 21:44
Foarte frumos e, iar gustul cred ca e bestial!
la 17.09.2012, 21:47
imi plac cum arata si cred ca a fost delicios!
la 17.09.2012, 21:47
Vai Rocsi,cum nu este aspectuos, arata foarte bine,iar eu mananc dulce oricum
la 17.09.2012, 21:49
Rocsi, ti-a iesit chiar foarte bine!

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking