Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Postat de rhapsody in Torturi
11 Dec 2012 | 5011 vizualizari
Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.

3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.

4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)

6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.

 Crema:

 1. Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie. 

 2. Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.

 Glazura:

 1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

 2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.

 Asamblare:

1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.

2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.

3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod...

Citeste continuarea

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Postat de rhapsody

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.  Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2.  Separa albusurile de galbenusuri. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 10:32
bun
la 11.12.2012, 10:33
Multumesc Bya!
la 11.12.2012, 10:34
la 11.12.2012, 10:35
Dacă nici din ăsta nu cer, atunci din care Super Alina
la 11.12.2012, 10:38
arata ciocolatos si delicios

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking