Pariziene cu gem de gutui

Postat de merisor67 in Dulciuri
21 Ian 2014 | 21370 vizualizari
Pariziene cu gem de gutui

Am vazut ca multi bucatarasi au facut aceste cornuri minunate, asa ca le-am incercat si eu. Au iesit foarte pufoase si bune!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 ou + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt(65% grasime)
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite(2x32 gr)
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocala

Pentru umplut:

  • 750 gr gem de gutui

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.

Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin lapte caldut. 

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut clatim vasul in care am diluat ingredientele.

Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.

Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.

Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.

Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pream marginile laterale pentru a nu iesi gemul.

Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu gem de gutui

Postat de LadyCrs

Pariziene cu gem de gutui

Incalzim 75 ml de lapte in care dizolvam mierea ( sa fie caldut, nu fierbinte). Il punem intr-un vas adanc peste care vom turna 100 g faina si drojdia uscata. Amestecam bine cu ajutorul unei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 11:36
niste minunatii
la 21.01.2014, 11:36
cine e harnicuta de dimineata
la 21.01.2014, 11:37
Te-ai indurat sa pui si reteta..tare bine au iesit..
la 21.01.2014, 11:38
Cleme, acum am avut inspiratia necesara
la 21.01.2014, 11:38
Multumesc, Deyu! Ella

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking