Prajitura cu gem de gutui

Postat de camelia75 in Prajituri
21 Noi 2013 | 24207 vizualizari
Prajitura cu gem de gutui

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Deliciile Cameliei, blog pe care vi-l recomand cu drag. Pentru ca nu am avut toate ingredientele am facut reteta cu mici modificari.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou + 2 galbenusuri (oua medii)
  • 150 gr unt topit
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 gr gem de gutui
  • 150 gr nuci tocate grosier
  • Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri cu zahar

Mod de preparare

1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.

2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.

3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 12:01
Un deliciu de prajitura parfumata cu gutui!!
la 21.11.2013, 12:10
la 21.11.2013, 12:27
Arata foarte bine!
la 21.11.2013, 12:33
ce bine arata!!! la fav!!
la 21.11.2013, 12:36
Mmm parca ii simt gustul

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking