Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
26 Mar 2019 | 1825 vizualizari
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

"Retete de post creative" Am pregatit o prajitura super, super delicioasa, de post, ce se topeste in gura! Aluatul a fost unul fraged, cu nuca si ulei de cocos, iar umplutura cu mere, gem de gutui cu mere si putina lamaie. A fost combinatia perfecta pentru ca noi sa devoram fiecare bucatica de prajitura! Eu am folosit o cantitate mica de zahar brut, dar daca stiti ca va plac prajiturile mai dulci, adaugati zahar in plus.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 100 ml lapte de orez
    • 150 ml apa minerala
    • 100 ml ulei de cocos
    • 5 linguri zahar brut
    • 140 gr nuca macinata
    • 600 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere cu gem:
    • 1.4 kg mere
    • 2 borcane gem de gutui cu mere de 370 ml
    • 1 lingura ulei de cocos
    • 1 lingura cu varf amidon
    • 1 lingurita scortisoara
    • coaja rasa de lamaie
    • zahar pudra

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea umpluturei, ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din cand in cand. Dupa ce lichidul de la mere a scazut, adaugati gemul si scortisoara. Amestecati bine. Presarati amidonul si invartiti compozitia ca sa se dizolve bine amidonul. Cand umplutura s-a ingrosat, adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca.

Aluatul: Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol puneti laptele de orez, apa minerala, zaharul brut si amestecati pana zaharul de topeste. Adaugati uleiul de cocos, amestecati, apoi puneti praful de sare, vanilia si coaja rasa de lamaie. Cerneti faina. Amestecati jumatate din faina cu praful de copt, nuca macinata, le incorporati peste lichide. Restul de faina o adaugati treptat, amestecati cu mana sau la robot, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie si il dati la frigider 20-30 de minute. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider, il impartiti in doua bucati egale. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Luati prima bucata de aluat, intindeti o foaie potrivit de subtire, o asezati in tava, o intepati cu furculita. Daca este prea mare, decupati marginile. Puneti umplutura de mere rece, o nivelati. Intindeti a doua foaie, (eu i-am facut un model cu o rola, dar fiind foaia mai groasa, cand trageam de ea ca sa se vada frumos se cam rupea, asa ca am renuntat) o asezati peste umplutura. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O pudrati cu putin zahar si serviti. Dupa ce s-a racit si serviti din ea cat doriti, restul o acoperiti cu folie alimentara pentru ca se va fragezi mai tare.

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Prajitura cu afine (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu afine (Reteta Video)

Incalzim cuptorul.Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana cand amestecul se ingroasa si se albeste. Punem untul topit, uleiul de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.03.2019, 11:23
ce bine arata!
la 26.03.2019, 11:26
la 26.03.2019, 11:26
Daaaa, cred că este grozavă...!
la 26.03.2019, 11:35
Ce combinatii .... cocos, mere, gutui .... savurez cu gandul!
la 26.03.2019, 11:43
Foarte buna !!!! Esti draguta cand spui ca ,, noi devoram " Parca imi inchipui

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking