Branzoaice sau poale'n brau

Postat de Oana in Prajituri
27 Mai 2015 | 8422 vizualizari
Branzoaice sau poale'n brau

Sunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :)) 

Ingrediente

    • Aluat:
    • lapte- 125 ml
    • unt- 60 gr
    • oua- 1 buc intreaga + 1 galbenus
    • zahar- 80 gr
    • sare- 1/2 lingurita
    • coaja de lamaie si portocala
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 400 gr
    • drojdie proaspata- 15 gr
    • Umplutura:
    • branza de vaci- 500 gr
    • zahar- 100 gr
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie
    • stafide inmuiate in rom sau coniac- 100 gr
    • Pentru uns:
    • galbenus de ou- 1 bucata
    • lapte- o lingura
    • zahar brun- 2 linguri

Mod de preparare

  • Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!

  • Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida

  • Puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat  

  • Framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica

  • Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent

  • Pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate

  • Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime

  • Taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti ccate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat

  • Impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse

  • Puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele

  • Acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute

  • Amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula

  • Presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...

Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau

Postat de Ina

Desert placinte poale-n brau

Aluat : Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 16:28
ce mult imi plac!
la 27.05.2015, 16:30
Aaaaaa, de-astea vreau si eu!
la 27.05.2015, 16:32
astea ne plac mult
la 27.05.2015, 16:33
la favorit ce ea
la 27.05.2015, 16:36
Vaaai, ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking