Gulas de strut

Postat de oanapl in Mancaruri cu carne
29 Ian 2017 | 3576 vizualizari
Gulas de strut

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

Ingrediente

  • 1 kg carne de strut
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie mare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 5 linguri ulei
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. 
Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi prin razatoarea fina. Rosia o speli si o tai cubulete. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai cuburi mici. Patrunjelul verde il speli si il tai marunt.
(Eu obisnuiesc sa-i trag un clocot carnii, pentru a scoate sangele si a o curata mai bine).
Ceapa o inabusim in ulei si 100 ml apa, impreuna cu rosia, morcovii, ardeiul gras si telina. Adaugi bucatile de carne, cca. 200 ml apa si lasi sa fiarba cca. 40 de minute. In sosul cu carne, adaugi cartofii taiati cubulete, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare si piper si continui fierberea cca 25-30 de minute. Servesti gulasul cald, cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de strut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de susu

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2017, 18:11
Delicios!
la 29.01.2017, 18:32
la 29.01.2017, 18:48
la 29.01.2017, 20:02
la 29.01.2017, 20:39
yammy

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking