Gulas in strachina de pita

Postat de amalia01 in Retete Delikat
31 Iul 2018 | 2324 vizualizari
Gulas in strachina de pita

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Ok. E vara în sfârșit! Căldură mare, mon'sher, nu-i așa?   Consumam zilnic multe fructe și legume, dar parca as manca si ceva gătit.   Din ciclul rapid, gustos și natural va dau astăzi o rețetă ardeleneasco- olteneasca.

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lgt ierburi si boia Delik'At
  • 1/2 lgt boia iute Delik'At
  • 2 l apa
  • 2 lg ulei
  • sare ( după gust, dar puțină) de Himalaya

Mod de preparare

Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.

  Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le pui in cratița in care ai încins uleiul. Lași la foc iute 1 minut și amesteci. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă până când legumele se înmoaie (cca 10 minute).

  In acest timp tai și cartofii cuburi, apoi ii torni peste ceapa și ardei. Adaugi boiaua iute și omogenizezi bine, timp de 2-3 minute. Torni apa peste cartofi ( să îi acopere bine), presari puțină sare și lași să fiarbă la foc mic cam 30 de minute. Cartofii trebuie să fie fierți, dar să nu se sfarame.

  La final adaugi și boiaua cu verdețuri, stingi focul și acoperi cu un capac.

 

  Până când se pătrund aromele îți pregătești strachina. 

  Eu am copt cu o zi înainte niște pâinici integrale peste care am presărat susan. Am tăiat un capac, am scobit bine miezul și am așezat-o pe farfurie. Umpli bine strachina cu gulas, așezi o frunzuliță de pătrunjel verde, acoperi cu capacul și servești totul cu drag, alături de niste castraveți murați de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in strachina de pita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana picanta de porc

Postat de BakeUpArtist

Tocana picanta de porc

Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor. Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină...

Citeste continuarea

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Postat de merisor67

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2018, 22:21
Imi place cum arata!
la 31.07.2018, 22:46
Bun!
la 01.08.2018, 02:22
la 01.08.2018, 08:58
Ce-mi place!
la 01.08.2018, 08:59
Ce super arata si imi inchipui cat e de gustoasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking