Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Postat de anuta in Mancaruri de post
12 Mar 2016 | 3988 vizualizari
Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Delicioase pentru vegetarieni si cei care tin post!

Ingrediente

  • 2-3 gulii mari,
  • 4-5 ciuperci,
  • 3 linguri de orez cu bob rotund,
  • un morcov,
  • un ardei rosu,
  • o bucatica de telina,
  • jumatate de ceapa,
  • ulei,
  • sare,
  • amestec de condimente uscate,
  • o lingura de legume deshidratate fara sare,
  • marar si patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita.

Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc iar cand clocotese se scufunda guliile si se lasa sa fiarba cca 0 de minute dupa care se scot si se laa sase scurg cu fata in jos.

Se curata legumele apoi morcovul, telina si ardeiul se taie in cubuletete,ciupercile se feliaza. Se pune la incins un pic de uei apoi calim legumele adaugand si orezul.

Se pune cate un pic de apa inabusind astefl legumele si orezul.

Potrivim desare si condimente dupa gust iar cand rezul este umflat bine se da tigaia de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

Se umple fiecare gulie si se aseza una langa alta intr-o forma de chec(sau tavita mai inalta),se adauga apap pana la marginea taiata a guliilor, se toarna si un pic de ulei,un praf de sare,legumele deshidratate si se da la cuptor cca 30 de minute.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulioare umplute cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de Irina

Ciuperci umplute

Ciupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras....

Citeste continuarea

Placinta de post cu spanac si leurda

Postat de Lia1

Placinta de post cu spanac si leurda

Pregatesti o tigaie de marime medie, cu fund plat, cat mai groasa sau cea de copt in ea lipii la tigaie.  1. Intr-un bol pui faina, putina sare, 1 lingura cu ulei si 125 ml apa, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2016, 15:53
Bun de tot!
la 12.03.2016, 16:53
Nu am mancat niciodata, dar cred ca sunt foarte gustoase!
la 12.03.2016, 19:42
foarte faina reteta dar tot nu am inteles cat fierbem gulioarele? ?
la 13.03.2016, 11:25

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking