Hachis parmentier

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
9 Apr 2010 | 7179 vizualizari

Denumirea suna cam pretentios dar la esenta este foarte simpla. Acest fel de mancare foarte vechi , are la baza un amestec de piure de cartofi cu carne si alte ingrediente tocate tocata ( hachés in fraceza) . Initiatorul ei ar fi fost Antoine Augustin Parmentier un nutritionist, farmacist, agronom de la curtea regelui Louis XVI , care cu acest fel de mancare l-a convins insusi pe rege sa consume cartofii sub aceasta forma.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 09.04.2010, 10:49
imi place mult reteta..cred ca e delicoasa
la 09.04.2010, 10:52
Este foarte aromata, se poate face cu carne de vita sau vitel,in amestec cu ciupercute, in functie de preferinte. Este un platou clasic destul de apreciat in Franta. Multumesc pentru aprecieri
la 09.04.2010, 10:55
aduce usor cu musacaua,nu?eu musacaua tot cu piure o fac.
la 09.04.2010, 11:24
Arata foarte bine. Am notat!
la 09.04.2010, 12:00
wooww ce descriere, daca insusi regele a fost convins, eu ce sa mai zic, arata f bn, iar farfuria ma da gata, trebuie sa caut macar ceva asemanator k de cand ti-am vazut farutiile astea imi sta gandul la ele
la 09.04.2010, 13:25
Foarte buna cred ca e
la 09.04.2010, 15:14
Ma bucur ca va place, merita sa incercati o data reteta Ma distreaza ca remarcati mereu farfuriile si mereu imi amintesc ca nici macar nua m fost eu cea care le-a ales ci sotul Pusikmea noi de la Cora le-am luat din Franta e drept dar produsele sunt cam aceleasi; poate le gasesti
la 09.04.2010, 15:15
hmmmm
la 09.04.2010, 15:17
Gaby, musaka-ua se face si cu piure ca e la a mia adaptare ca si orice produs culinar, asta e si farmecul sa inovam. La originile ei foooooarte vechi , inainte de 1900 in Orient era la baza doar cu vinete si rosii si taiate bucatele. Toate popoarele slave au preluat-o pe rand si cred ca turcii au fost cei care au bagat si altfel de legume . Este o mancare extraordinara, mie imi place fara carne, chiar numai cu legume
la 09.04.2010, 15:18
Rivka te servesc cu o portie ? Sau te trec pe lista la friptura asortata de pui cu iepure care e acum in vasul roman la cuptor ?
la 09.04.2010, 18:44
super buna ,imi place idea
la 09.04.2010, 19:38
imi place mult reteta....si e si foarte usor de facut, dar de mare efect....
la 09.04.2010, 21:38
daca regele s-a lasat convins ,dupa toate detaliile prezentate si pe mine m-ai ademenit sa trec la ''executatrea'' retelet!multumesc ,in plus, pentrunoutatile legate de traditiile culinare ale altor popoare!
la 10.04.2010, 09:48
excelenta reteta! trebuie executata! merge la favorite!
la 10.04.2010, 11:03
Reteta este excelenta ! Nu m-am gandit sa adaug in piure cascaval si galbenus de ou. Buna zicala: omul cat traieste invata. Sylvia, nu o mai imbia pe Rivka atata ca ii strici silueta.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking