Hachis parmentier de post

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
17 Noi 2014 | 13624 vizualizari

Despre acest fel de mancare emblematic al bucatariei franceze v-am mai vorbit in reteta originala. Denumirea care poate parea ciudata este demontata foarte logic, Antoine Parmentier a fost bucatarul care l-a convins pentru prima data pe regele Ludovic XVI sa guste cartoful, despre care se credea ca este otravitor....facandu-i acest fel de mancare. Hachis este denimirea luata de la tehnica in care ingredientele sunt "hachès " tocate, maruntite, reteta originala fiind cu carne tocata in amestec cu ceapa/legume si acoperita cu un strat de piuré de cartofi. Mancarea a devenit celebra, este regasita in bucataria actuala in sute de reprezentari, in tot soiul de combinatii, eu am vrut sa imi aduc aportul si sa incerc sa fac o varianta de post cu baza vegetala.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 17.11.2014, 21:02
Ce bine arata!
la 17.11.2014, 22:58
Arata f bine
la 18.11.2014, 07:08
arata super!!!
la 18.11.2014, 07:11
ce super e!la favo!
la 18.11.2014, 13:09
Super!
la 19.11.2014, 02:26
interesanta reteta despre faina de orez nu stiam
la 07.12.2019, 15:21
la 07.12.2019, 22:46

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking