Herbes de Provence

Postat de Lia1 in Conserve
14 Sep 2013 | 5469 vizualizari

Reteta "Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi" pe care o voi posta este al treilea preparat pe care il fac de la o vreme incoace si care cere aceste mirodenii numite Herbes de Provence. Puteti cumpara gata amestecate aceste ierburi sau le puteti amesteca acasa pe jumatate sau sfert din cantitatile de mai jos mai ales daca le aveti in gradina proaspete. Evident trebuiesc puse la uscat si pisate. Aceste verdeturi sau ierburi de Provence nu se mai limiteaza a fi folosite doar in bucataria provensala. Amestecul a aparut pe piata in anii '70 si are componenta predominanta cimbrul. Se poate adauga in mancare la inceputul, sau pe parcursul, tratamentului termic, rareori este adaugat in faza ultima de asezonare. Am reteta de la Radu Popovici.

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 14.09.2013, 18:59
Nu am stiut ce contine exact HERBES DE PROVENCE...dar, care este diferenta intre cimbru de cultura si cimbru de gradina???
la 14.09.2013, 19:00
În general aceste plante le avem în grădină, dar nu mereu, nu toate. E mai uşor de cumpărat atunci când nu ai timpul şi răbdarea necesară preparării.
Altfel, astă vară am avut bucuria (alături de mulţi prieteni bucătăraşi) să fim oaspeţi la masa lui Radu Popovici, la Slănic.
la 14.09.2013, 19:18
Simona, asta spune si Radu si am precizat ca cele doua variante de cimbru sunt foarte asemanatoare la gust si nu trebuie sa ne cramponam de asta.

Parinte, e pacat sa nu faceti cu ierburi proaspete mai ales ca le aveti gratis. Puse la uscat la soare si date prin rasnita. Ceea ce va lipseste puteti cumpara in completare.
la 14.09.2013, 19:38
la 14.09.2013, 19:39
la 14.09.2013, 20:36
Super
la 14.09.2013, 21:16
la 14.09.2013, 21:30
la 14.09.2013, 21:37
am trecut reteta la favorite. Multumesc!
la 14.09.2013, 21:45
Eu le-am cumparat
la 14.09.2013, 22:09
la 14.09.2013, 22:13
deci eu nu mai pot cu avataru' Corinei ... mare nebunatica

AAa, Claudita, tu cu gradina ta ar fi si pacat sa nu-ti faci


xana

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking