Herbes de Provence

Postat de Lia1 in Conserve
14 Sep 2013 | 5451 vizualizari
Herbes de Provence

Reteta "Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi" pe care o voi posta este al treilea preparat pe care il fac de la o vreme incoace si care cere aceste mirodenii numite Herbes de Provence. Puteti cumpara gata amestecate aceste ierburi sau le puteti amesteca acasa pe jumatate sau sfert din cantitatile de mai jos mai ales daca le aveti in gradina proaspete. Evident trebuiesc puse la uscat si pisate. Aceste verdeturi sau ierburi de Provence nu se mai limiteaza a fi folosite doar in bucataria provensala. Amestecul a aparut pe piata in anii '70 si are componenta predominanta cimbrul. Se poate adauga in mancare la inceputul, sau pe parcursul, tratamentului termic, rareori este adaugat in faza ultima de asezonare. Am reteta de la Radu Popovici.

Ingrediente

  • 7 1/2 lingurite de oregano, uscat si pisat
  • 7 1/2 lingurite de cimbru de cultura, uscat si pisat
  • 6 lingurite de cimbru de gradina, uscat si pisat
  • 6 lingurite de flori de levantica, uscate si sfaramate
  • 1 lingurita de busuioc, uscat si pisat
  • 1 lingurita de salvie, uscata si pisata
  • 1 lingurita de rozmarin, uscat si pisat

Mod de preparare

Cel mai bun condiment este facut de mana ta din ierburi proaspete uscate si pisate.

Se amesteca verdeturile si se pastreaza intr-un container inchis ermetic, la adapost de lumina, caldura si umezeala.

Nu va complicati prea mult incercand sa gasiti ambele varietati de cimbru, de cultura si de gradina care au gustul foarte asemanator.

Folositi, pur si simplu, 13 + 1/2 lingurite  din ce varianta de cimbru aveti la indemana.

Eu n-am pus levantica deoarece nu m-am lamurit daca orice soi este potrivit.

Un exemplu de preparat culinar care foloseste aceste ierburi aveti in reteta: Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Daca ti-a placut reteta noastra "Herbes de Provence" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Postat de momo121

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 18:59
Nu am stiut ce contine exact HERBES DE PROVENCE...dar, care este diferenta intre cimbru de cultura si cimbru de gradina???
la 14.09.2013, 19:00
În general aceste plante le avem în grădină, dar nu mereu, nu toate. E mai uşor de cumpărat atunci când nu ai timpul şi răbdarea necesară preparării.
Altfel, astă vară am avut bucuria (alături de mulţi prieteni bucătăraşi) să fim oaspeţi la masa lui Radu Popovici, la Slănic.
la 14.09.2013, 19:18
Simona, asta spune si Radu si am precizat ca cele doua variante de cimbru sunt foarte asemanatoare la gust si nu trebuie sa ne cramponam de asta.

Parinte, e pacat sa nu faceti cu ierburi proaspete mai ales ca le aveti gratis. Puse la uscat la soare si date prin rasnita. Ceea ce va lipseste puteti cumpara in completare.
la 14.09.2013, 19:38
la 14.09.2013, 19:39

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking