Ingrediente
- 575 g faina alba
- 2 lgt sare
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 2 lg ulei de masline
- 1 lg ierburi uscate Herbes de Provence
- 300 ml apa
- 1 buc piet de pui
- 2 lg ulei
- sare, piper
- 1 conserva porumb
- cateva masline negre feliate
- ceapa verde
- ketchup de casa
- 1 ou pt uns
Mod de preparare
Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute.
Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin din apa ramasa pana cand se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie in cubulete mici. Se pune in tigaia cu uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca bine. Se presara sare si piper si se mai amesteca putin. Se scot bucatile de carne intr-un bol si se amesteca cu porumbul si maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte. Ceapa verde se taie rondele.
Se imparte aluatul in 8 bucati. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup si se pune 1-2 lg din umplutura. Deasupra se presra ceapa verde apoi se pliaza putin partile laterale si se ruleaza pe lungime. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu restul aluatului.
Se ung deasupra cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Se servesc caldute cu ketchup.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele umplute cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|