Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2020 | 2806 vizualizari
Pachetele umplute cu carne si legume

Aceste pachetele, pe langa faptul ca sunt tare bune, pot fi servite perfect atat acasa cat si la serviciu. "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 575 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi uscate Herbes de Provence
  • 300 ml apa
  • 1 buc piet de pui
  • 2 lg ulei
  • sare, piper
  • 1 conserva porumb
  • cateva masline negre feliate
  • ceapa verde
  • ketchup de casa
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute.

Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin din apa ramasa pana cand se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie in cubulete mici. Se pune in tigaia cu uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca bine. Se presara sare si piper si se mai amesteca putin. Se scot bucatile de carne intr-un bol si se amesteca cu porumbul si maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte. Ceapa verde se taie rondele.

Se imparte aluatul in 8 bucati. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup si se pune 1-2 lg din umplutura. Deasupra se presra ceapa verde apoi se pliaza putin partile laterale si se ruleaza pe lungime. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Se ung deasupra cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos. 

Se servesc caldute cu ketchup.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele umplute cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Postat de Elena_Daria

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute,...

Citeste continuarea

Trandafiri din aluat cu carne

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat cu carne

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 21:15
Astea-s ditamai pachetele, pentru din aia flamanzi....
la 19.04.2020, 21:38
)
la 19.04.2020, 21:51
Bune!
la 19.04.2020, 22:10
bunee
la 19.04.2020, 22:21
Mmm....suuuper!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking