Ingrediente
- 250 g de hering marinat
- 1 sfeclă roșie (cruda sau fiarta)
- 3 morcovi mici
- 2 cartofi mari
- 3 ouă fierte tari
- 4 linguri maioneza
- mărar proaspăt
- sare și piper
Mod de preparare
Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.
Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.
Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.
Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.
Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza un galbenus pentru decorul final. Restul oualor se taie marunt.
Începeți prezentarea cu un strat de sfecla, puneti sare, piper si ungeti cu un strat subtire de maioneza. Se pune un strat de morcovi, sare, se apasa bine cu dosul unei lingurite. Se adauga heringul taiat cubulete, cartofii, se pune un strat subtire de maioneza si un strat de oua.
Terminati cu un strat de sfecla. Treceti galbenusul printr-o sita fina.
Se decoreaza cu un strat subțire de maioneza, se presara un pic de galbenus, se pune un hering și mărar proaspăt. Dati la rece timp de 2 ore.
Puteți prezenta intr-o forma mare familiala, sub forma de dom sau cupola cu ajutorul unui castron. Apasati bine straturile si dati un pic la rece pentru a demula fara probleme.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Hering imbracat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|