Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
20 Oct 2015 | 4604 vizualizari
Hummus cu dovleac copt

Sa continuam serialul Hummus, cu un nou episod si anume dovleacul. Din cele trei variante incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. As putea sa descriu preparatul intr-un singur cuvant : catifelat. Ce-i drept, mi-am propus pe viitor sa nu mai cumpar naut la cutie, pentru ca nu se compara cu cel fiert pe loc. Asadar, acesta e un lucru obligatoriu pentru a-i putea da nota maxima. Pentru un plus de dulceata, recomand ca procentul dovleac/naut sa fie de 60/40%

Ingrediente

  • 220 gr naut fiert
  • 330 gr dovleac copt
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare

Mod de preparare

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.
2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina. Gustam si potrivim de sare.
4. Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi Dauphinoise

Postat de ralu_ca

Cartofi Dauphinoise

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat...

Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de RuxyRux

Biscuiti sarati

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 22:24
la 20.10.2015, 22:31
faina reteta! Si culmea si eu am asa ceva in frigider. Am luat un naut bio. Baaai, l-am tinut peste noapte la umflat si l-am fiert si nu stiu cate ore....tot tare a fost. Pana acum luam naut de la la naturiste si era ok...na, am vrut doar bio
la 20.10.2015, 22:40
simo, am inteles ca trebuie cumparat naut cu bobul mic. De fiert, eu il fierb la oala sub presiune si sigur se inmoaie Abia astept sa vad cum ma descurc, ca la cutie nu mai iau
la 20.10.2015, 22:49
Bun bun!
la 20.10.2015, 22:54
Minunat! Pentru nautul uscat acesta se tine in apa cu bicarbonat minim 12 ore apoi se scurge se spala in cateva ape si se fierbe 3 ore....in rest procedati cum doriti!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking