Humus cu avocado

Postat de simona72 in Mancaruri de post
10 Apr 2019 | 7801 vizualizari
Humus cu avocado

Prea il face toata lumea :)))) Oricum, mie im i place maxim si nu doar cu avocado, ci in diverse combinatii. 

Ingrediente

  • 2 bucati avocado bine copt
  • 100 gr naut (nefiert am folosit eu)
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper proaspat rasnit
  • 70-80 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite pasta tahini (pasta de susan)
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 20-30 ml apa in care a fiert nautul

Mod de preparare

Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung.

Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete).

In vasul unui robot de bucatarie se pune avocado, uleiul de masline, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie, sarea si piperul. Pornim robotul pentru cateva secunde pana obtinem o pasta fina. Adaugam nautul fiert si scurs de apa, pasta tahini si pornim din nou robotul pana toate ingredientele sunt pine pasirate. Pasta obtinuta este mai groasa, asa ca o subtiem cu 2-3 linguri de apa in care am fiert nautul. Pentru ultima oara mixam ingredietele.

Pasta se pune intr-un bol, se adauga deasupra pentru decor boabe fierte de naut, felii de avocado, asezonam totul cu putin piper rasnit si stropim cu ulei de masline(eu am folosit un ulei de masline infuzat cu ardei iute).  Gustul e divin, iar culorea verzulie este exact pe gustul meu J Se serveste cu lipie sau paine prajita. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de oanapl

Humus cu avocado

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2019, 13:09
la 10.04.2019, 13:39
la 10.04.2019, 14:44
Tare bun!
la 10.04.2019, 15:07
Arată fain...!
la 10.04.2019, 15:29
Nu-i de mine aici....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking