Iaurt de casa

Postat de Bucataras in Mancare copii
12 Feb 2020 | 8416 vizualizari
Iaurt de casa

Cel mai bun, cremos si sanatos iaurt mancat vreodata e iaurtul pe care il preparam in casa, ca pe vremea bunicilor. Ce e drept, vremurile s-au schimbat, nici vacuta nu avem, dar cautam sa luam lapte de la producatori mici pentru iaurtul nostru. Si asa entuziasmati suntem de gustul lui autentic incat ne-am facut un obicei din a face iaurt la cateva zile. Cum se face, va povestesc mai jos.   

Ingrediente

  • 2 linguri de iaurt
  • 1 litru de lapte nefiert

Mod de preparare

Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. 

Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. 

Il poti manca natur sau cu fructe, nuci sau alte seminte si miere de albine, ca mic dejun sau ca pe o gustare sanatoasa, peste zi.

Mie imi place sa-l mai las o zi in frigider inainte de a manca din el, sa se lege mai bine.

Ce am mai observat eu: daca amestec iaurtul deja inchegat, iaurtul ce ramane in vasul de lut pe masura ce consumam din el face niste bulgarasi ca de branza, seamana cu laptele batut din borcanul cu care venea bunicul la oras. 

O alta sugestie am primit de la mama: sa folosesc smantana in loc de iaurt si iaurtul iese mult mai cremos. 

Va poftesc sa indrazniti si voi sa faceti iaurt in casa, e mult mai sanatos decat ce cumparam din comert. Garantat :) 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2020, 20:37
la 12.02.2020, 21:01
Bun!
la 12.02.2020, 21:10
Tare bun! Dar trebuie să avem și o sursă de lapte, veritabilă și controlată!
la 12.02.2020, 21:17
la 13.02.2020, 08:49
Cel mai bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking