Iinghetata de capsuni si smochine

Postat de adasev12 in Dulciuri
13 Mai 2012 | 3106 vizualizari
Iinghetata de capsuni si smochine

buna dimineata bucatarasi dragi! sa aveti o duminica placuta si eu va intampin direct cu inghetata...ce-ar fi daca am servi desert inainte de masa????

Ingrediente

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml lapte
  • o lg de amidon
  • 2 lg de zahar
  • un galbenus
  • 125 g iaurt de capsuni
  • 400 g capsuni
  • 300 g smochine din sirop( puse de mine)

Mod de preparare

frisca se bate cam pe jumatate.

se iau 2  treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos).

capsunele  se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece.

sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile

se pastreaza 100 g, restul se adauga la frisca cu iaurt.

se omogenizeaza bine si se pune in cutie, se da congelator.

amidonul se dizolva cu laptele si se pune la foc mic cu cele 2 lg de zahar sa se infierbante

galbenusul se freaca putin apoi se toarna peste el laptele in fir subtire, amestecand bine.

se pune iar pe foc pana se ingroasa ca o ciulama., se lasa la rece.

cealalta treime de frisca se amesteca cu compozitia de lapte rece 

smochinele se scurg bine de sirop si se mixeaza fin, se adauga la compozitie.

se amesteca bine, se pune in cutie si se da la rece.

dupa 2 ore se scot cutiile si se  mixeaza pt a topi acele de ghiata apoi se repeta operatiunea din ora in ora, cam  de 3-4 ori.

se lasa apoi cel putin 2 ore  sa se intareasca bine.

intre timp se face un sos de capsuni din cele 100 g pastrate,  mixate, mai adaugam 2 lg zahar si un paharel de lapte.

punem la foc pana se leaga bine.

lasam la rece.

servim inghetata  asortata , cu sirop de smochine,sos de capsuni si bucati de fructe

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iinghetata de capsuni si smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Postat de carmen

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere si afine

Postat de timea

Prajitura rasturnata cu pere si afine

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2012, 10:32
cam bate vantul afara, dar tot as papa o inghetata
la 13.05.2012, 11:11
bunaaa!
la 13.05.2012, 11:44
ina, si aici bate vantul...dar nu conteaza

mikidaniro, ms mult
la 13.05.2012, 11:47
imi place
la 13.05.2012, 11:55
la mine merge la orice ora

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking