Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Postat de katty in Mancaruri de legume
21 Aug 2018 | 3033 vizualizari
Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Provocarea Gastro Art

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 ardei kapia
  • 2 pulpe dezosate
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper rosu
  • cimbrisor
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri cascaval ras
  • sos de rosii (500 gr rosii pasate, sare, piper rosu, boia iute, cimbrisor)

Mod de preparare

Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora.

Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete.

Curatam usturoiul si il taiem feliute subtiri.

Spalam vinetele cu apa rece si le tamponam cu un servet de hartie. Introducem in crestaturi fasii de ardei copt si usturoi. Presaram deasupra sare, piper rosu macinat si cimbrisor.

In uleiul de masline punem la rumenit pulpele de pui taiate cubulete. Cand incep sa se rumeneasca, le scoatem intr-un castron. Adaugam ardeiul kapia copt taiat cubulete, sare, piper, cimbrisor, usturoi tocat fin si 1 lingura cascaval ras.

Mixam rosiile spalate pe care le-am taiat mai mici si le-am scos cotoarele.

[Punem rosiile in Multicooker, adaugam sare, piper, cimbrisor, boiaua iute.

Asezam vinetele. Pe fiecare jumatate de vanata punem umplutura.

Turnam uleiul in care am prajit carnea. 

Inchidem capacul si pornim aparatul pe functia BAKE, la 150 de grade C, timp de 45 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, presaram si restul de cascaval ras.

Servim vinetele calzi sau reci cu patrunjel verde presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume daneze cu spanac

Postat de panacris

Legume daneze cu spanac

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...

Citeste continuarea

Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

Postat de Oana

Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2018, 16:01
la 21.08.2018, 16:10
Ce bine arata!
la 21.08.2018, 17:16
excelente
la 21.08.2018, 18:15
Bune!
la 21.08.2018, 18:40

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking