Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.
Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de minute iar între timp m-am ocupat de crema de ciocolată, alunele de pădure și de migdale.
Am prăjit ușor sâmburii apoi, când s-au răcit, i-am măcinat cu ajutorul râșniței.
Pentru umplutură am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și cu extractul de vanilie direct la sursa de căldura amestecând continuu cu o spatulă din silicon. Totuși, pentru a nu risca să ardeți ciocolata, vă recomand s-o topiți pe bain marie.
Când aluatul a dospit am întins o foaie păstrând circa 6-7 mm grosime. Am distribuit uniform crema de ciocolată, apoi am presărat sâmburii măcinați.
Am rulat cât mai strâns iar apoi am tăiat pe verticală.
Am împletit cele două jumătăți, iar apoi le-am rulat pe masa de lucru.
Am mutat ușor împletitura pe o foaie de copt și am așezat-o cu grijă în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot Digital slow cooker 4,7 L.
Am setat aparatul Crock-Pot pe programul ”slow” și am copt așa pentru o oră și jumătate, apoi am setat ”high” pentru încă o oră.
Am obținut un aluat dens și ciocolătos la interior și ușor crocant la exterior.
A trecut repede. Foarte repede chiar! Deci, musai să repet isprava pentru că nu ne-am săturat. :)
S-aveți poftă!