Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

Postat de CulinaryRainbow in Slow Cooker
8 Sep 2015 | 4447 vizualizari
Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

V-am anunțat zilele trecute pe Facebook că o nouă jucărioară genială a poposit în bucătăria mea. Are un design modern, are un vas ceramic generos și consumă extrem de puțin. Unde mai pui că după fiecare program de gătit trece automat la modul ”păstrare la cald”. E simplu: pui totul în vasul ceramic, setezi programul ”Low” sau ”High” și poți să te ocupi de alte treburi importante de peste zi. Când te-ntorci, ai mâncare proaspătă, caldă și numai bună de savurat împreună cu cei dragi. Vasul are o capacitate de 4,7 litri, ceea ce-nseamnă că poți servi 4,5, chiar 6 porții din preparatul gătit. Nu ți-am spus?! Se numește Crock Pot slow cooker și face MINUNI! În ceea ce privește rețetele, ai deja câteva aici, iar eu împreună cu alți câțiva bloggeri minunați am testat pentru tine și alte rețete inedite care să te inspire. Poți încerca și tu! Acum să-ți povestesc despre prima rețetă. :)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g făină tip 000
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 70 ml unt topit
  • 120 ml lapte cald
  • două ouă
  • 50 g zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g mac
  • Ingrediente pentru crema de ciocolată:
  • 200 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao ( peste 50 % )
  • 30 g smântână dulce
  • o lingură cu extract de vanilie
  • 150 g alune de pădure
  • 100 g migdale

Mod de preparare

   Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.

   Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de minute iar între timp m-am ocupat de crema de ciocolată, alunele de pădure și de migdale.

   Am prăjit ușor sâmburii apoi, când s-au răcit, i-am măcinat cu ajutorul râșniței.

     Pentru umplutură am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și cu extractul de vanilie direct la sursa de căldura amestecând continuu cu o spatulă din silicon. Totuși, pentru a nu risca să ardeți ciocolata, vă recomand s-o topiți pe bain marie.

   Când aluatul a dospit am întins o foaie păstrând circa 6-7 mm grosime. Am distribuit uniform crema de ciocolată, apoi am presărat sâmburii măcinați.

   Am rulat cât mai strâns iar apoi am tăiat pe verticală.

   Am împletit cele două jumătăți, iar apoi le-am rulat pe masa de lucru.

   Am mutat ușor împletitura pe o foaie de copt și am așezat-o cu grijă în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot Digital slow cooker 4,7 L.

   Am setat aparatul Crock-Pot pe programul ”slow” și am copt așa pentru o oră și jumătate, apoi am setat ”high” pentru încă o oră.

   Am obținut un aluat dens și ciocolătos la interior și ușor crocant la exterior. 

   A trecut repede. Foarte repede chiar! Deci, musai să repet isprava pentru că nu ne-am săturat. :)

   S-aveți poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert pasca cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 6l DuraCeramic Saute

Postat de Oana

Desert pasca cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 6l DuraCeramic Saute

Mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea. Amesteca intr-un alt bol branza de vaci cu smantana, galbenusurile,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vitel la Crock Pot Slow Cooker 3,5 L Red

Postat de mitinita

Ardei umpluti cu carne de vitel la Crock Pot Slow Cooker 3,5 L Red

Ceapa si morcovii se curata si se dau pe razatoare. Orezul se spala. Patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt. Carnea de vitel se da prin masina de tocat. Intr-un bol se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2015, 22:20
Cam bun ciocolatosul tău!
la 08.09.2015, 22:22
vad un tips bun de luat in seama de cei ce folosesc aparatul minune
la 08.09.2015, 22:30
Măi, mi l-a zis și mie Jamila, care zicea că l-a aflat de la alte iubitoare de ”cuc” (vorba Diei). )))) Așa că am zis să-l dau mai departe.
N-am apucat să-l folosesc la rețeta asta, dar am testat la rețeta de tartă cu spanac și ricotta pe care urmează s-o postez, și eu zic că funcționează.
la 08.09.2015, 22:31
Sincer, că tot venise vorba acum ceva zile, ar merge la fix la ora asta cu-n pahar de vin roşu. Desigur, mie aşa mi-a recomandat medicul. )
la 08.09.2015, 22:31
Desigur, Padre!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking