Impletitura de porc si cartofi la cuptor cu otet balsamic, rozmarin si usturoi

Postat de Gheorghita_T in Retete Delikat
28 Iul 2018 | 1935 vizualizari
Impletitura de porc si cartofi la cuptor cu otet balsamic, rozmarin si usturoi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Va prezint o combinatie delicioasa cu o explozie de arome datorata condimentelor Delikat.

Ingrediente

  • 2 kg de cartofi
  • 1 kg cotlet de porc (aproximativ)
  • Otet balsamic
  • 1 caciulie de usturoi
  • Condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale: Condimente pentru cartofi, rozmarin, condiment pentru porc, boia de ardei dulce si cimbrisor.
  • Sare si piper

Mod de preparare

Carnea se transeaza in 10 felii aproximativ egale si “batem” cirma 1 minut cele10 felii cu un batator de snitele.

Curatam usturoiul si jumatate din cateii de usturoi ii taiem in felii subtiri pentru carnea de porc, iar restul de cateti de usturoi ii taiem pe jumatate pentru cartofi.

Intr-un bol pregatim amestecul de condimente pentru carnea de porc si anume: adaugam fellile de usturoi, condimentele pentru porc, boia de ardei dulce, cimbrisor, sare, piper, putina apa si ulei. Amestecam si adaugam feliile de carne, acoperim bolul cu o folie alimentara si il lasam la concelator circa 10-15 minute.

Dupa cele 10-15 minute, ne pregatim de impletit: luam felia de carne si o transam in trei fasii, dar nu taiem de tot cele trei fasii, ci cam trei sferturi, impletim fasiile, iar la sfarsit legam impletitura cu ata. Procedam astfel pentru toate cele 10 felii de carne.

Intr-o tava adaugam ulei si asezam carnea, dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda.

Vom da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit pana carnea se va rumeni frumos, in cazul in care este necesar, se mai poate adauga apa. Dupa ce  scoatem tava din cuptor, cu o forfecuta si cu multa griga taiem ata.

Mai departe ne vom ocupa  de cartofi:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem pe jumatate.

Intr-o oala adaugam apa si, cand aceasta atinge punctul de fierbere, adaugam putina sare, iar mai apoi cartofii.

Vom lasa cartofii sa fiarba circa 10 minute, dupa care ii scurgem de apa.

Intr-o tava adaugam putin ulei si mai apoi cartofii. Peste cartofi vom punem sare, piper, condimente Delikat pentru cartofi si o cana de apa.

Vom da tava la cuptor in cuptorul preincalzit, circa 15-20 minute (daca mai este cazul, puteti adauga apa) sau pana cand cartofii devin aurii, apoi scoatem tava din cuptor si cu o furculita vom presa putin cartofii. Apoi adaugam rozmarinul, usturoiul si stropim cartofii cu putin otet balsamic.

Dam din nou tava la cuptor pentru inca alte 10 minute.

La momentul servirii, se asaza pe o farfurie impletituri de porc si cartofi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi, in functie de preferintele fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura de porc si cartofi la cuptor cu otet balsamic, rozmarin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din carne de porc umpluta cu sunca si cas afumat

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada din carne de porc umpluta cu sunca si cas afumat

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea de porc, se taie astfel incat sa devina o bucata mare si intinsa si se bate cu ciocanul. Se da cu putina sare si cu condimentele...

Citeste continuarea

Ardei copti umpluti cu branzeturi

Postat de simona72

Ardei copti umpluti cu branzeturi

Se coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si rosia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2018, 10:29
Daca-i impletita cu porc vreau sie u...
la 30.07.2018, 10:44
Porcul cea mai buna leguma!
la 30.07.2018, 11:25
Ce bunatate ai facut!
la 30.07.2018, 11:28
O bunatate!
la 30.07.2018, 11:39

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking