Inele de Calmar cu sos de rosii si Whisky

Postat de ctlina in Fructe de mare
12 Oct 2015 | 4060 vizualizari

Calmar sau calamar ? Deși în limba română termenul corect este calmar (etimologia sa provenind din lb franceză – calmar), în limbajul uzual se folosește termenul de calamar (așa cum se pronunță în italiană, greacă sau spaniolă). Apropierea de țările de la Marea Mediterană mai accesibile ca prețuri pentru fructele de mare (Grecia, Italia și Spania) a dus la folosirea cuvântului calamar și pe meniurile restaurantelor din România, în timp ce termenul calmar (cel corect) este folosit doar în literatura de specialitate. Calmarul este o moluscă cefalopodă, asemănătoare sepiei. Are corpul alungit, tubular, un cap bine definit înconjurat de 8 brațe și 2 tentacule folosite la prinderea prăzii. Ca și sepia, calmarul aruncă jeturi de cerneală pentru a se camufla și, deseori, își schimbă culoarea în funcție de mediul în care se află. Se consuma corpul calamarului (tubul) care se poate umple (calamari umpluti), inele din tub. Bratele, tentaculele si cerneala sunt comestibile. Numai ciocul nu se mananca. (surse: cevabun.ro, donmariano.ro)

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 12.10.2015, 21:11
la 12.10.2015, 21:20
Grozav arata!
la 12.10.2015, 21:23
Buun Buun
la 12.10.2015, 21:24
multumesc....
la 12.10.2015, 21:25
Buna mancarica!
la 12.10.2015, 21:35
la 12.10.2015, 21:37
bune
la 12.10.2015, 22:01
la 13.10.2015, 08:20
Ce-mi plac!
la 13.10.2015, 08:27
Bune!
la 13.10.2015, 10:18

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking