Ingrediente
- 1 kg inele de calamar proaspete,
- 1 ceapa esalota
- 2 catei de usturoi,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1/2 ardei rosu
- 400 gr sos de rosii de casă sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
- 2 linguri bulion de rosii
- 2 linguri de whisky,
- 1 pahar de apa calda (sau de vin alb daca nu puneti whisky)
- 2 linguri de smantana,
- 1 lingura de paprika,
- verdeata : patrunjel, marar
- sare, piper
Mod de preparare
Spalati si tăiați calamarii inele.
Mic secret de la vanzatorul de peste: puneti-i la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 2-3 minute.
Se trec apoi prin apa rece si se scurg.
Incălziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie profunda.
Puneți inelele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 10 minute.
Le scoateti si rezervati.
Se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa esalota si usturoiul tocate marunt .
Cand sunt rumenite adaugam calamarul, paprika, ardeiul rosu taiat cubulete si amestecam.
Se condimenteaza : sare, piper.
Adaugati sosul de rosii de casă -vezi reteta , pasta de rosii si paharul de apa calda (sau vinul alb).
Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Se adauga apoi smantana si whisky-ul si se fierbe inca 10 minute fara sa acoperim.
Presarati verdeata proaspat tocata.
Serviti cu orez sau paste.
Pofta Buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de Calmar cu sos de rosii si Whisky" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|