Ingrediente
Pt.inghetata de piersici:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 piersici din compot
- zahar pudra dupa gust
Pt. inghetata de zmeura:
- 150 g zmeura
- 400 g iaurt
- 3-4 lg miere
Pt.servit:
- piscoturi
- zmeura proaspata
Mod de preparare
Intr-un bol se mixeaza mascarponele cu frisca lichida zi zaharul pudra pana se obtine o consistenta mai groasa. Se adauga apoi piersicile date prin blender. Se amestea apoi se toarna intr-o cutie. Se da la ongelator pentru minim 3 ore, in acest timp amestecandu-se de cateva ori pentru a nu se forma ace de gheata.
Zmeura se pune la congelator, apoi se scoate si se pune intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se blenduiesc bine pana se obtine o consistenta cremoasa. Se pune intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 3 ore, in acest timp amestecandu-se de cateva ori pentru a nu se forma ace de gheata.
Se scoate inghetata de la congelator inainte cu o jumatate de ora de a fi servita. Cu ajutorul lingurii speciale se formeaza globuri de inghetata care se aseaza intr-o cupa, alaturi de piscoturi si zmeura proaspata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|