Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata

Postat de Toamna07 in Dulciuri
29 Aug 2013 | 3503 vizualizari
Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata

Dragilor,simtim gustul vacantei savurand o cupa din inghetata asta minunat de cremoasa,fina si gustoasa! Combinatia de ciocolata si arahide sarate ma face vicioasa si fericita !:)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 kg de inghetata :
  • 1 litru frisca lichida
  • 4 oua
  • 300 ml. lapte
  • 300 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 50 g arahide sarate decojite
  • 100 g stafide in ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de rom

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaugam laptele.Amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam cu telul, in tot timpul, sa nu se lipeasca.  Dam la o parte de pe foc  si punem praful de cacao si esenta de rom. Amestecam bine .

Lasam sa se raceasca complet si o adaugam  peste frisca batuta.Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare .Adaugam stafidele trase in ciocolata ,arahidele usor zdrobite si ciocolata neagra taiata in mici bucatele . Turnam amestecul  intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .

Cum inghetata disparea din ce in ce mai rapid,de-abia am reusit sa o supun sedintei foto.:))

Nu mai aveti nevoie de nimic,va satisface din toate punctele de vedere !:)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de Sim0naWorld

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am...

Citeste continuarea

Fantome din bezea

Postat de CameliaComan

Fantome din bezea

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 17:27
Vai de mine ce bunatate!
la 29.08.2013, 17:34
uite ca poftesc si eu la asa ceva , arata tare bine
la 29.08.2013, 17:38
hmmm ce bunatate! interesanta combinatie!
la 29.08.2013, 17:48
buna buna
la 29.08.2013, 17:53
Foarte buna!Pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking