Ingrediente
- 200 ml frisca lichida neîndulcita(eu am folosit Pilos de la Lidl)
- 397 ml lapte condensat îndulcit
- 6 buc caise
- 100 ml lapte
- Miez de nuca
- Sos caramel
Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit,este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.
Mod de preparare
Am mixat foarte bine frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat.
Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active, împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.
Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.
Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.
Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.
Am servit cu sos caramel, pregatit dupa reteta de aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu caise, nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|