Inghetata cu ciocolata si alune

Postat de sufletista in Dulciuri
13 Iun 2016 | 2569 vizualizari
Inghetata cu ciocolata si alune

Ingrediente

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon
  • 1 ciocolata
  • alune
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Intr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam 250 ml frisca cu zaharul si amestecam cu crema racita.

Rupem ciocolata bucatele adaugam 50 ml frisca,1 lingurita unt si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca bine.

In forme de inghetata adaugam crema de vanilie-alune-ciocolata-crema de vanilie-alune ciocolata,

Dam la congelator cateva ore.

Inainte de servise se scoate cu cca 15 min inainte,

Pentru ca mie mi-a facut figuri formele si nu au iesit am servit in cornete.:(

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le...

Citeste continuarea

Cosulete umplute

Postat de caroline

Cosulete umplute

Capsunile le spalam si le stergem cu un servet de hartie.  Ciocolata o rupem bucati si o topim la foc mic impreuna cu laptele,amestecand continuu , dupa care o lasam sa se raceasca putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2016, 17:48
la 13.06.2016, 17:52
bun
la 13.06.2016, 17:55
la 13.06.2016, 18:22
la 13.06.2016, 18:22
O bunătate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking