Ingrediente
- 300 ml frisca
- 100 ml iaurt
- 300 ml lapte
- 1 lingura faina
- 100 g zahar
- 50 g unt
- esenta de rom
- 100 g capsuni
- 100 g ciocolata
Mod de preparare
Intr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca spuma adaugam iaurtul,crema,esenta de rom si amestecam bine,
Impartim compozitia in 3 boluri,adaugam in primul capsuni pisati,al 2 lea adaugam ciocolata topita cu putina frisca,iar al 3 il lasam simplu.,
Intr-un bol adaugam cele 3 compoziti alternand,dam la congelator cca 30 min dupa care scoatem si amestecam cu o furculita(ca sa iasa rezultatul ca la chec tigrat)
Dam din nou la congelator cateva ore,inainte de servire scoatem cu cca 10 min,
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|