Inghetata cu lemon curd si afine

Postat de privatelaura in Dulciuri
15 Iul 2015 | 4002 vizualizari
Inghetata cu lemon curd si afine

Ingrediente

  • pentru crema de lamaie:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 lamai
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 80 g unt de casa
  • - 400 g mascarpone
  • - 3 albusuri
  • - 3 linguri zahar alb pudra
  • - afine

Mod de preparare

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.

Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste galbenusuri si amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel continuu pana capata consistenta crema, apoi adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, apoi mutam vasul pe baie de aburi si mixam pana cand devine inchegata bezeaua. Dam deoparte.

Branza mascarpone o mixam un pic cu mixerul, apoi adaugam crema de lamaie si o incorporam, apoi adaugam bezeaua si la fel o incorporam. Vom obtine o crema cu consistenta lejera, pufoasa.

Amestecam cateva afine in crema, apoi o turnam intr-o forma (eu am folosit una de silicon) si o dam la congelator pentru minim 6 ore.

Eu nu am mai amestecat in ea, si a iesit grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lemon curd si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata cu lemon curd si afine

Postat de Poliana

Inghetata cu lemon curd si afine

Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid. Ouale le batem cu telul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2015, 10:09
la 15.07.2015, 10:09
buna buna
la 15.07.2015, 10:10
super buna
la 15.07.2015, 10:11
Maini de aur ai
la 15.07.2015, 10:19
oau ce bine arata , super

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking