Ingrediente
- 400 g miez de pepene galben
- 500 ml frisca lichida
- 4 linguri cu zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1-2 linguri cu suc de lamaie
Pentru decor:
- ciocolata neagra topita in frisca
Mod de preparare
Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene.
Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie.
Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.
Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelator
Dupa 30-40 de minute cand a inceput sa inghete, scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata.
Operatia se repeta la interval de 30-40 minute, cel putin de trei ori.
La servire, ornam cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|