Ingrediente
- 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
- 200 ml smantana pentru frisca
- 70 gr lapte condensat
- 70 gr zahar
- 1 vf cutit de sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 500 gr afine de cultura+100 gr zahar
Mod de preparare
Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit.
Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ), adaugam laptele de cocos, zaharul si mixam. Eu am amestecat cu ajutorul unui tel, n-a durat mult. Adaugam laptele condensat si praful de sare si amestecam pana la omogenizare. Cand zaharul este topit, adaugam afinele preparate mai sus.
Consistenta la final este asemanatoare albusului batut ca pentru bezea, este foarte afanata si pufoasa.Adaugam si zeama de lamaie.
Punem in congelator cateva ore opana se intareste. Este delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|