Inghetata de caise

Postat de Lia1 in Prajituri
14 Aug 2014 | 4917 vizualizari
Inghetata de caise

Reteta am selectat-o de la Iancu Lubita care are cont si aici. Foarte aromata si placuta.

Ingrediente

  • 500 g caise
  • 250 g iaurt cu caise
  • 4 linguri miere (sa nu fie amaruie)
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit min. 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida (am folosit din smantana, nu vegetala) se poate si cu de la plic

Mod de preparare

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.

2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.

3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.

4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece. 

5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul frisca.

6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).

7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat. 

8. Rastorni mixtura intr-o casoleta. 

9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.

10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.

11. La final am dozat si in paharute de plastic si cealaltaa jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel:  incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos. 

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc la robotul...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2014, 17:22
Buna tare si pe veremurile astea taman bineo
la 14.08.2014, 17:25
numai potrivita
la 14.08.2014, 17:25
Ce bine mi-ar prinde o cupa cu inghetata!
la 14.08.2014, 17:28
eu tocmai am mancat o portie dubla cu zmeura dar mai vreau si de aici
la 14.08.2014, 17:43
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking