1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.
2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.
3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.
4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece.
5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul frisca.
6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).
7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat.
8. Rastorni mixtura intr-o casoleta.
9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.
10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.
11. La final am dozat si in paharute de plastic si cealaltaa jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel: incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos.
Sa va fie de folos!