Ingrediente
- 300 g capsuni proaspete
- 4 galbenusuri
- 3 linguri cu zahar
- 350 ml lapte
- 1 lingura amidon alimentar
- 400 ml fisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
In prima etapa se spala fructele se scurg pe hartie de bucatarie si se maruntesc cu pasatorul electric ca apoi sa fie depozitate in frigider.
Acum se trece la pregatirea cremei punand intr-o craticioara nu prea mare galbenusurile, zaharul si amidonul. Acestea se amesteca bine cu un tel, apoi se desfac cu lapte punandu-se pe foc si lasand pana la punctul de clocot. Se da la rece sau se raceste intr-un vas cu apa rece schimband mereu apa. Frisca se pune intr-un bol si se bate cu mixerul si cand a inceput a se lega se adauga zaharul pudra. Frisca nu se bate pana la intarire, acesta este sfatul lui miha la reteta ei de inghetata asa am facut si eu. Acum se amesteca toate ingrdientele astfel; in crema se pune pulpa de fructe amestecand cu o paleta si la sfarsit si frisca. Se pune intr-o casoleta incapatoare si se da la congelator, dupa o ora se scoate si se amesteca si se da iar la congelator dar de aceasta data eu am lasat toata noaptea, In ziua urmatoare am mancat din ea.
Este delicioasa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|